Resultaten 1 tot 3 van de 3

Onderwerp: Tijdelijk profiel bij inloggen ?

 1. #1

  Standaard Tijdelijk profiel bij inloggen ?

  Hallo

  Mijn dochter meldt zojuist dat haar laptop gecrasht (W& Home Premium) is en nu start deze computer niet meer goed op. Er is een automatische schijftest gedaan waarbij indices e.d. zijn hersteld .Zojuist is hij opnieuw opgestart maar nu meldt hij dat hij onder een tijdelijk profiel werkt en dat de bestanden niet toegankelijk zijn. Aangeraden wordt opnieuw aan te melden, dan zou het weer moeten werken, maar nee dus.
  Na enige tijd gaat de computer vanzelf herstarten

  iemand een idee ?

  Aanvullende info na een avondje diagnostiek op verre afstand:
  Inmiddels lijkt het na vele keren herstarten nu toch weer te werken.
  In Veilige mode een chkdsk laten doen en vervolgens systeemherstel. Dat laatste leek goed te gaan maar gaf nog steeds geen resultaat. Sterker nog er kwamen meer onbedoelde rare foutmeldingen bij zoals:
  Systeemvolume op de schijf is beschadigd en/of De server user profile service verhindert het aanmelden gebruikers profiel o.i.d.
  De aanbeveling was dan opnieuw aan te melden. Vervolgens opnieuw systeemherstel naar het vorige herstelpunt (na de updates van deze week).
  Dat laatste is nu uiteindelijk gelukt. Nu benieuwd of zodra de Windows updates weer aangemeld worden de zaak nog werkt na installatie van deze update
  Laatst gewijzigd door Gijs1; 16-03-12 om 09:14. Reden: aanvullende informatie

 2. Standaard Re: Tijdelijk profiel bij inloggen ?

  Als de instellingen van een gebruikersprofiel (in C:\Users) niet ingelezen kunnen worden maakt Windows een tijdelijk profiel aan. De SID-code van het gebruikersprofiel in het register wordt dan voorzien van de extensie .bak en er wordt een nieuwe sleutel aangemaakt voor het profiel (dat is dus het tijdelijke profiel.)

  Met het terugzetten naar een eerder herstelpunt zal e.e.a. wel weer in orde zijn. Zo niet moet je het register in. MS beschrijft de mogelijkheden hier uitgebreid: http://support.microsoft.com/kb/947215/nl

 3. #3

  Standaard Re: Tijdelijk profiel bij inloggen ?

  Jan,

  Bedankt voor je reactie
  Ik had de methode 1 van het Micorosoft artikel door mijn dochter laten uitvoeren, dus sleutelen in het register gedicteerd door de telefoon. Daarna na herstarten kwam de boodschappen Systeemvolume op de schijf is beschadigd en/of De server user profile service verhindert het aanmelden gebruikers profiel o.i.d.
  Dat leek ernstig, maar ze kon nog naar Veilige Mode en daar bleken haar documenten nog bereikbaar. (Ze heeft overigens 1 partitie en 1 gebruiker met administrator rechten(eigenlijk uit den boze))
  Vervolgens een herstel naar herstelpunt in werking gezet , maar die was kennelijk (nog) niet uitgevoerd toen ze uit veilige mode ging want het resultaat was hetzelfde. Later op de avond, begin van de nacht heeft ze de laatste actie met het herstelpunt in veilige mode nogmaals herhaald en toen gebeurde er wel het een en ander. Vanmorgen meldde ze vanaf haar laptop dat alles weer werkte.

  Ik ben nu benieuwd of de actie/update die geleid heeft tot het maken van dat herstelpunt op woensdagavond zich weer meldt om uitgevoerd te worden

Gelijkaardige Onderwerpen

 1. Tijdelijk mail laten doorsturen
  Door Maritska in forum Digitale communicatie
  Reacties: 2
  Laatste Bericht: 16-11-10, 22:24
 2. inloggen webmail
  Door Zibzab in forum MS Windows - Alle versies
  Reacties: 4
  Laatste Bericht: 29-03-10, 22:23

Bladwijzers

Bladwijzers

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •